Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Στο ζήτημα της διασύνδεσης του Νοσοκομείου Λήμνου με το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης αναφέρθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου Ν. Σηφουνάκης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 23/01/2013.

Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι τόσο η διοικητική αυτοτέλεια, όσο και η αυτοτέλεια στην παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας πρέπει να διατηρηθεί και στα δύο νοσοκομεία, χωρίς καταργήσεις ή συγχωνεύσεις ειδικοτήτων που δεν θα βοηθήσουν στην επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων.

Η Λήμνος, τόνισε, έχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο - που με πολύ προσπάθεια, κόπο και χρόνο κατασκευάσθηκε ασχολούμενος καθημερινά την περίοδο 1996-2003 – και μπορεί πράγματι – στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων - να υπάρξει ενιαίος-κοινός μηχανισμός στη διενέργεια διαγωνισμών για τη προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Ωστόσο, στα διοικητικά θέματα, όπως π.χ. η καλή συνεργασία και κάλυψη αναγκών των Κέντρων Υγείας Λέσβου από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ή της λειτουργίας του Πολυιατρείου Μούδρου από το Νοσοκομείου Λήμνου, η διατήρηση της αυτονομίας των δύο νοσοκομείων είναι αναγκαία.